Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Egészségügyi dolgozók gyakorolták az újraélesztést

Orvosoknak és kórházi szakdolgozóknak szervezett újraélesztési oktatást a Mentőállomás. A tréning célja az volt, hogy az egészségügyben dolgozók számára gyakorlási lehetőséget biztosítson, hiszen esetükben különösen fontos, hogy a naprakészek legyenek.
Reanimációs ismereteiket próbálták ki a kórház orvosai és szakdolgozói a mentőszolgálat által szervezett oktatáson. A kórházakban gyakran fordul elő váratlan keringésmegállás, ilyenkor a gyors reagálás életeket menthet. "Mi rendelkezünk azzal a gyakorlórendszerrel, amellyel a jelenleg érvényben lévő ajánlásokat a legmagasabb szinten művelni tudjuk, így arra gondoltunk, hogy ezt a tudást egységesítjük és amit a mentők az utcán és a lakásokban végeznek, ugyanerre az irányra gyakoroltatjuk a kórháziakat" - fogalmazott Köcse Tamás vezető mentőtiszt

Az oktatás célja az volt, hogy az egészségügyi dolgozók készségszintre fejlesszék a mellkaskompresszió vagy a levegőbefújás gyakorlatát. "Amikor ott van a beteg, ott vagyunk, hogy valakinek tényleg megállt a keringése, kamrafibrillál vagy aszisztolés és meghalni készül, akkor tudni kell, hogy hova nyúljak, mikor adjak, mikor ütöm meg, mikor nem ütöm meg, tehát ez fontos minden orvosnak, még az idősebb kollegáknak is gyakorolni, ismételni, még ha esetleg kiestek volna a gyakorlatból" - mondta Kovács Orsolya szakorvosjelölt.

Az oktatáson a kórház dolgozói elmélyíthették ismereteiket az újraélesztés gyógyszereiről és a defibrillálás protokolljáról is.

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb