Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Járványos hörgőgyulladás van Vas megyében

Már Vas megyében is járványosnak mondható a hörgőgyulladás, amely főként a három hónaposnál fiatalabb csecsemőket veszélyezteti. A betegséget okozó vírus általában ősztől tavaszig támad, most viszont a korábban megszokottnál nagyobb mértékben. A Markusovszky Kórház csecsemő és gyermekosztályán telt ház van, eddig több mint 30 babát kezeltek ezzel a problémával.
Sem enni, sem inni nem tudott az erősen köhögő, 2 hónapos csecsemő, ezért hozták szülei a rendelőbe a babát. A háziorvos azonnal mentőt hívott a kicsihez. Ahogy másutt, ebben a körzetben is megszaporodtak az elmúlt hetekben az ilyen tünetekkel érkezők. "Romlik a légzés mechanikája, látszik, hogy a kisbaba nem olyan könnyen kap levegőt, mint korábban, elég erősen köhög, ami nagyon fontos jel, hogy nem tud úgy enni, nagyon fárasztja az evés. Lehet, hogy az első tünetként az tűnik fel, hogy nem tud jól enni" - hangsúlyozta
Vincze Magdolna házi gyermekorvos.

A hörgőgyulladást egy vírus okozza. Cseppfertőzéssel terjed, és nagyon gyorsan romlik a kis beteg állapota, ezért fontos, hogy minél előbb megkapja a megfelelő ellátást. A nagyobb gyerekek és a felnőttek könnyebben átvészelik a fertőzést, a 3 hónaposnál fiatalabb csecsemők viszont hamar súlyos állapotba kerülhetnek. "Nagyon súlyos formában is tud zajlani ez a fertőzés. Itt is volt olyan gyermek, aki intenzív ellátást igényelt, átmenetileg a légzését is kellett támogatni. Hetek óta nagy létszámmal megy, pótágyakon fekszenek a kisgyerekek" - mondta Grasselly Magdolna, a Markusovszky Kórház profilvezető főorvosa.

A 32. hétnél korábban világra jött kisbabák védőoltást kapnak a hörgőgyulladást okozó vírus ellen. Ez a betegség jellemzően novembertől március végéig támad, a főorvos azt javasolja, ilyenkor a szülők csecsemőikkel kerüljék a forgalmas helyeket.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb