Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Megkezdte az új szűrű- és szárítóberendezés telepítését a Falco-gyár

Amennyiben az ígéretek szerint szeptemberre elkészülnek a munkálatokkal, úgy az ötödére csökkenhet a várost érintő légszennyezés.
Tavaly a szombathelyi Falco-gyár vezetése arra tett ígéretet, hogy először a károsanyag-kibocsátás ellenőrzésére szolgáló mérőműszert szereli fel, majd pedig megkezdi a legkorszerűbb szűrű- és szárítóberendezés telepítését. Az első lépés már befejeződött, most pedig a második fázis is megkezdődött. “Egy olyan, a legkorszerűbb EU-szabványoknak megfelelő UTWS nevű technológiának, szűrőnek és szárítónak megépítése, amely képes arra, hogy a jelenlegi terhelést egy ötödére csökkentse le. Tehát a károsanyag-kibocsátás 80 százalékát eltüntesse" - mondta Hende Csaba országgyűlési képviselő a Szombathelyi Televízió közéleti műsorában.

A gyár január végén kezdte meg a közel 8 milliárdos fejlesztés megvalósítását. A tervek szerint az új kémény magasabb lesz majd, mint amilyen a régi volt. A kibocsátott füst pedig 15 fok feletti hőmérséklet esetén szinte teljesen láthatatlan lesz. “Itt szeretnék egy félreértést eloszlatni, ugyanis nem arról van szó, hogy a jelenlegi korszerűtlen, elavult és rossz szűrőberendezés, illetve kémény bármilyen felújítása történne, hanem egy teljesen új, a ma alkalmazott legkorszerűbb berendezés telepítése történik a gyár területén" - hangsúlyozta Kántás Zoltán önkormányzati képviselő.

A Falco-gyár ígérete szerint a munkálatok 2017. szeptember 30-ig befejeződnek. A berendezés üzembe helyezését követően radikális változás állhat be Szombathely levegőjének minőségében. Emellett pedig a korszerű technológiának köszönhetően a zajterhelés is csökkenni fog.

Fotó: frisss.hu


Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb