Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Hétfőn kezdődnek a Berzsenyi tér átépítési munkálatai

A megújuló központi tér kialakítása során megszűnő parkolók pótlására az Önkormányzat új parkolók létesítését is tervezi. A munkálatok ideje alatt forgalmi rend változásra és útlezárásra is számíthatnak az autóval közlekedők.
Most még az autósok használják elsősorban a Berzsenyi teret, jövőre viszont már egy megújult közterülettel fog gazdagodni a belváros. "Itt vannak a város legpatinánsabb épületei ezért a megérkezés terét akarjuk ebből kialakítani, amit a gyalogosok, a városlakók, az idelátogatók igénybe vehetnek" - mondta Puskás Tivadar polgármester.

A beruházás célja a városon átmenő forgalom csillapítása, illetve egy új központ kialakítása. "Remélhetőleg egy nagyon szép megújult terünk, és nagyon szép két utcánk lesz, hiszen a Szily és a Hollán Ernő utcára is kiterjed a beruházás" - fogalmazott Takátsné Tenki Mária, a Jogi- és Társadalmi Kapcsolatok Bizottság elnöke.

A munkálatok március 20-án kezdődnek meg, melynek következtében új funkciót kap a tér. "Az új funkció abból fog állni, hogy a forgalmat meglehetősen kiszorítják a tervezők és a döntéshozók, akik ezt a projektet megálmodták. Megszűnik a Berzsenyi téren lévő parkoló, és itt egy parkos, ligetes, három szökőkutas tér fog kialakulni" - tette hozzá Hegyi Zoltán, a Swietelsky Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.

Az építés ideje alatt és utána véglegesen ötvenöt darab parkolóhely szűnik meg. A megszűnő parkolók helyett a Kőszegi utcában lévő tömbbelsőben, a NAV épülete mögötti parkoló meghosszabbításával közel ötven parkoló jön majd létre. "Tovább fogja enyhíteni a helyzetet az a tény, hogy az egykori parkolóövezetnek szánt területen tervezzük egy új parkoló létesítését. Ennek az előkészületei megindultak, tehát ott is egy százas nagyságrendű parkolóhely fog létesülni" - fűzte hozzá Lakézi Gábor, a Városüzemeltetési Osztály osztályvezetője.

A tervek szerint az év végére újul meg teljesen a Berzsenyi tér és környezete.


Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb