Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Több intézkedés is érintette a tojásértékesítést az elmúlt időszakban

Január elsejével 27-ről 5 százalékra csökkent a termék áfája, március 20-tól a vásárlók jobb informálása érdekében darabárral azonos nagyságú számmal kell kiirni a tojás kilós árát is.

Csütörtökön délelőtt mérsékelt volt a forgalom a szombathelyi vásárcsarnokban. Nem volt sorban állás a tojásos standok előtt sem, itt is leginkább csak a törzsvevők vásároltak. Kíváncsiak voltunk arra, hogy ők mennyire veszik figyelembe a kilós árat a tojás beszerzésekor. „Gyakran jövök, mert úgy gondolom, hogy itt frissebb tojást kapok, mint a boltban, most a nagysága miatt vettem azt a tojást, amit gondoltam" - mondta Nagy Istvánné. A tojásos stand előtt találkoztunk a táplánszentkereszti Nagy Lászlóval is, aki hetente jár a szombathelyi piacra. "Tejet, tojást egyéb termékeket itt vásárolok. Gyümölcsöt is. Nekem a törzshelyem a tojásvásárlásnál a Péter, aki őstermelő, régi barátom, ismerősöm. Én nem kilogrammban veszem, hanem a 40 forintos nagyméretű, barna héjú tojásokat szoktam választani. A tejet pedig szintén őstermelőtől, eredeti paraszttej" - sorolta.

Az áfacsökkenés ármérséklő hatása három hétig érvényesült, aztán begyűrűzött a madárinfluenza, s visszaállt az ár, mondja a tojásokat áruló Gergácz Péter Pál. Tapasztalatai szerint a vevők inkább a nagyság, no meg pénztárcájuk vastagsága szerint vásárolnak. „ A hónap elején a nagy tojást, a hónap végén a kis tojást keresik. Kiírtuk a kilós árat is, a kisebb az mindig drágább, mint a nagyobb" - tette hozzá.

Közvetlenül húsvét előtt várhatóan fellendül majd a tojás iránti kereslet, ám a termelő szerint ezt követően visszaáll majd a megszokott forgalom.   
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb