Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Így értékelték a pártok a rendkívüli küzgyűlést

Jövő őszig meghosszabbította a szombathelyi közgyűlés Jordán Tamás színházi ügyvezetői megbízását, emellett az új pályázat kiírásáról is döntöttek. A szavazáson történteket ma sajtótájékoztatókon értékelték a pártok.
Balassa Péter jobbikos képviselő sajtótájékoztatón ismertette a rendkívüli közgyűléssel kapcsolatos álláspontját. Jordán Tamás színházigazgatói megbízatásának meghosszabbításáról szólva elmondta, hogy csak technikai szavazás történt, hiszen az eredményt már előre egyeztették, aminek meglátása szerint politikai alku színezete van. Előre eldöntött meccsen pedig nem játszom - fogalmazott, utalva a szavazáson való tartózkodására. Úgy látja, a Fidesz-frakció egysége megbomlott, kapkodás, bizonytalanság jellemző, és a kettészakadást sem látja kizártnak. Hozzátette még, hogy korábbi ígéretéhez híven bejelentést tett a színházigazgatói pályázati eljárással kapcsolatban a nyomozó ügyészségen.

A sajtó előtt értékelt a baloldal képviseletében Nemény András is. Ő szintén kihangsúlyozta, hogy szerinte nem egységes a Fidesz-frakció. Érthetetlennek nevezte, hogy Koczka Tibor, kultúráért is felelős alpolgármester szembement a konszenzusos előterjesztéssel, és nemmel szavazott Jordán szerződésének meghosszabbítására. Nemény reméli, hogy a pályázati kiírás most már zökkenőmentesen lezajlik, és végre nyugodtan dolgozhat a színházvezető. Úgy véli, több politikusnak is illett volna elnézést kérnie, miután kiderült, hogy tévedtek, amikor botrányt emlegettek a pályázat korábbi fázisában.

Molnár Miklós alpolgármester azt emelte ki az előző napi közgyűlési döntéssel kapcsolatban, hogy az újonnan kiírt pályázatba - javaslatára - bekerült egy fontos megjegyzés, tudniillik hogy a gazdasági társaságként működő színházban vezetőként eltöltött legalább ötéves gyakorlat előnyt jelent majd az elbírálásnál. Molnár egyébként támogatta a meghosszabbítást. Ugyancsak szóvá tette, hogy az egy hónappal korábbi közgyűlésen elhangzottak után most többen kérhettek volna bocsánatot.

Megkeresésünkre Lendvai Ferenc, a Fidesz-frakció vezetője reagált az őket ért felvetésrekre. Leszögezte: a jobboldal továbbra is egységes. Kérte, hogy egyetlen szavazásból ne vonjon le senki következtetést, ahogy ők sem teszik soha, amikor a baloldalon rendszeresen kiszavaz egy-egy képviselő. Hozzáfűzte, hogy a Fideszben nincs központi utasítás a voksolásra vonatkozóan, ezzel magyarázva a rendkívüli közgyűlésen történteket.

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb