Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Parkerdei szemétszedés a Föld napja alkalmából

Egy néhány hónappal ezelőtti civil kezdeményezésből példás összefogás körvonalazódik: az Önkéntes Környezettisztítók Föld-napi akciójához az önkormányzat is segítséget adott. Szombaton és vasárnap még bárki csatlakozhat a parkerdei szemétszedéshez.
Alig volt 0 fok fölött a hőmérséklet péntek reggel, a csípős idő és a munkanap ellenére mégis eljöttek néhányan a Parkerdőhöz, hogy a hétvégi Föld-napi szemétszedés első napján tisztogatni kezdjék a környéket. A helyszínválasztás szimbolikus: Szombathelynek talán ez a pontja hasonlít leginkább az érintetlen természethez. Volt, aki családostul gyűjtötte az eldobált hulladékot. “Nekem az is fontos, hogy a gyermekem szemléletét  valahogyan megváltoztassam, vagy ilyen irányba is terelgessem, hogy már ilyen kicsin, két és fél évesen lássa azt, hogy ilyenben is jó részt venni" - mondta Szihay Mónika önkéntes

Az akció háromnapos, szombaton és vasárnap a mostaninál több önkéntes várható a helyszínre. Az elsőként a Szombathelyi Televízióban bemutatott szerveződéshez az utóbbi időben egyre többen csatlakoztak. “A média által elég sok embert elértünk. Így a tévében is láttak minket, a rádióban is hallottak rólunk, és az a visszajelzés, hogy erre szükség van, és az emberek örülnek neki, hogy végre már valaki tesz valamit" - fogalmazott Trembóczki Gábor szervező.

A csapat már több parkot megtisztított a város területén, de most először az önkormányzat is támogatja a kezdeményezést. Bár az illetékesek elsősorban a megelőzés fontosságát hangsúlyozzák, a civil megmozdulásból igazi összefogás lett. “Üdvözlünk minden ilyen kezdeményezést, ahol a városnak a rendbetétele, illetve a tisztán tartása történik meg. Mi ezt abban tudjuk támogatni, hogy biztosítottunk zsákokat, kesztyűket a hulladékgyűjtőknek. Illetve a Szomhull el fogja szállítani a szemetet, amit összegyűjtenek, a hulladéktelepre, ami egyébként költséggel jár, hiszen ennek lerakási díja, illetve infrastruktúrához kapcsolódó díja is van" - mondta Illés Károly alpolgármester.

Az első délelőtt terméséért már meg is érkezett a városi hulladékgazdálkodó társaság autója. A hétvégén folytatódik az akció: a következő két napon összegyűlő szemétért hétfőn jönnek vissza.Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb