Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Gyermek várószobát avattak a baleseti ambulancián

A Markusovszky-kórház Sürgősségi Baleseti Ambulanciáján a felnőttek mellett évente nagyjából 1000 gyermeksérültet látnak el. Mostantól a gyermekek és szüleik kellemesebb környezetben várakozhatnak a vizsgálatokra. Hétfőn adták át azt a várószobát, ami kifejezetten a 14 év alatti gyermekek igényeit szolgálja.
A Traumkuckó névre hallgató helyiségben a gyerekek a felnőtt ellátásra váróktól elkülönítve, játékok között, mesefilmet nézve várakozhatnak ellátásra ezentúl a Markusovszky Kórház Sürgősségi Baleseti Ambulanciáján.

Az átadón Koczka Tibor alpolgármester elmondta: ez az egyedülálló kezdeményezés mintául szolgálhat az ország többi kórháza számára, és remélhetőleg több ilyen várószobát is kialakítanak majd.

Balassa Péter képviselői keretéből csaknem 3 millió forinttal támogatta a kezdeményezést.

Dr. Kassai Tamás főorvos, a Gyermek Traumatológiai Társaság vezetője a gyermekváró első lakójával érkezett. Mint a gyermektraumatológia elkötelezett híve elmondta, nem mindegy milyen környezetbe érkeznek meg a gyerekek, milyen körülmének között várakoznak az ellátásra, hiszen sokszor akár több órát is el kell tölteniük itt.

Az ünnepség végén Balassa Tibor, az ambuláns traumatológia részleg vezetője nyitotta ki jelképesen a gyermekváró ajtaját.Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb