Nyomtatás

Gyermek várószobát avattak a baleseti ambulancián

2017-04-25, 07:48
   |   Kategória: Tér-Kép
A Markusovszky-kórház Sürgősségi Baleseti Ambulanciáján a felnőttek mellett évente nagyjából 1000 gyermeksérültet látnak el. Mostantól a gyermekek és szüleik kellemesebb környezetben várakozhatnak a vizsgálatokra. Hétfőn adták át azt a várószobát, ami kifejezetten a 14 év alatti gyermekek igényeit szolgálja.
A Traumkuckó névre hallgató helyiségben a gyerekek a felnőtt ellátásra váróktól elkülönítve, játékok között, mesefilmet nézve várakozhatnak ellátásra ezentúl a Markusovszky Kórház Sürgősségi Baleseti Ambulanciáján.

Az átadón Koczka Tibor alpolgármester elmondta: ez az egyedülálló kezdeményezés mintául szolgálhat az ország többi kórháza számára, és remélhetőleg több ilyen várószobát is kialakítanak majd.

Balassa Péter képviselői keretéből csaknem 3 millió forinttal támogatta a kezdeményezést.

Dr. Kassai Tamás főorvos, a Gyermek Traumatológiai Társaság vezetője a gyermekváró első lakójával érkezett. Mint a gyermektraumatológia elkötelezett híve elmondta, nem mindegy milyen környezetbe érkeznek meg a gyerekek, milyen körülmének között várakoznak az ellátásra, hiszen sokszor akár több órát is el kell tölteniük itt.

Az ünnepség végén Balassa Tibor, az ambuláns traumatológia részleg vezetője nyitotta ki jelképesen a gyermekváró ajtaját.