Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Így értékelték a közgyűlést a pártok

A Városháza felújításával, a Szent Márton Intézet létrehozásával, a város  Európai Kulturális Fővárosa pályázatával, az új  sportkoncepcióval, valamint a helyi újsággal is  foglalkoztak a  frakciók képviselői közgyűlés utáni sajtótájékoztatójukon.
A Városháza felújításával egyetért, de erre olcsóbb megodást kellene keresni fogalmazta meg sajtótájékoztatóján  Balassa Péter, a Jobbik önkormányzati képviselője. Szerinte számos olyan feladat van, amelyre  forrást kellene találni, ezek között említette az új bérlakások építését. Kritizálta a  Szent Márton Intézet létrehozását, úgy gondolja feladatait elláthatná az ELTE  Savaria Egyetemi Központ. A képviselő támogatta a Víztorony  fejlesztését, s egyetértett azzal is, hogy a város  pályázik az Európa Kulturális Fővárosa címre. A Szombathelyi 7 kapcsán kialakult vitával kapcsolatban  azt tartaná fontosnak, ha a városban csak egy, de minőségi helyi újság lenne, amely  azonos feltételeket biztosít a helyi közélet szereplői számára.  

A Városháza felújítása már aktuális volt, s most erre  uniós forrásból sikerült fedezetet biztosítani, tájékoztatott Lendvai Ferenc tanácsnok. Ez azon túl, hogy új külső formát kap az épület, jelentős energiamegtakarítást is eredményez. A Szent Márton Intézet létrehozásánál a nagy többség akarata  érvényesült. Ez az eredeti elképzeléseknek megfelelően a Savaria Múzeum keretei között működik majd. Jórészt egyetértésre jutott a közgyűlés az Európa Kulturális Főváros pályázattal  kapcsolatban is, s döntés született a munkacsoport tagjairól is. A közgyűlés  nagy többséggel fogadta el a város sportkoncepcióját is.

Molnár Miklós alpolgármester a költségvetéssel kapcsolatos napirendi pontokat emelte ki.  A közgyűlés elfogadta az elmúlt évi zárszámadást, a pénzmaradvány elszámolást, és az idei költségvetés módosítását. A pénzmaradványból több mint 200 millió forintot csoportosítottak át  idei  feladatokra. A Szent Márton Intézet létrehozásával az alpolgármester egyetért, de fontosnak tartja a feladatkörének pontos meghatározását, és a finanszírozásba be kell vonni  pályázati forrásokat is.  A Szombathelyi 7 Nappal kapcsolatban elmondta, a Pro Savaria szerint a kialakult helyzetben vállalhatatlan, hogy a lap  a Szombathely nevet használja.

Ezt a véleményt fogalmazta meg a baloldal részéről Tóth Kálmán  szocialista képviselő is. Bírálta az elfogadott sportkoncepciót is. Már a helyzetértékelés sem volt teljes, becsült adatokra alapoztak, s kiamaradtak belőle jelentős, a sportra fordított összegek. A sportiskola szétverését  teljesen érthetetlennek tartja, ráadásul ezzel csökkennek a város sportjának TAO támogatáshoz jutásának lehetőségei. Horváth Soma képviselő arról beszélt, hogy volt több napirendi pont javaslatuk, ám ezeket nem szavazta meg a közgyűlés. Így szorgalmazták a város parkolási problémáinak  megoldására átfogó koncepció kidolgozását, illetve a volt városi strand területének  ideiglenes parkolóként való használatát. A képviselő kifogásolta, hogy a közterület felügyelettől 12,5 millió forintot elvontak, pedig erre szükség lett volna a szervezet létszámának bővítéséhez.   
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb