Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Érzékenyítő délután volt a Fő téren

Vakdoboz, kerekesszékes akadálypálya, dr. Bohóc Mosolyszolgálat és tucatnyi egyéb játékos feladat várta az érzékenyítő programon részt vevőket a Szociális Hét keretében.
Az érzékenyítő délutánon bárki kipróbálhatta, milyen mindennapi akadályokat kell leküzdeniük a fogyatékkal élőknek. “Akik itt járnak a Fő téren, kipróbálhatják, milyen kerekesszékkel közlekedni, milyen lehet egy a vakok számára kifejlesztett Braile-írógéppel levelet írni, vagy például kerekesszékből kosárra dobni" - mondta Koczka Tibor alpolgármester

A szociális ágazatban dolgozók közül szinte mindenki részt vett a szervezésben. Itt például fogyatékkal élők, illetve hajléktalanok által készített ajándéktárgyakat kínáltak, mások ügyességi játékkal készültek: apró, papír virágoskertet, vagy pillangós papírgyűrűt készíthettek az érdeklődők. Továbbá megnézhettek egy, a vakok által használt írógépet is.

Közben előadások is zajlottak az érzékenyítő szigeten - például a fogyatékkal élők latin táncokkal szórakoztatták a közönséget. “A színpadon színes programok zajlanak, kórusok, zenekarok lépnek fel, például a Tarisznyás együttes" - sorolta Pósfainé Sebestyén Bianka, a Szombathelyi Egyesített Bölcsődei Intézmény intézményvezetője.

Az ügyeskedőknek a dr. Bohóc Mosolyszolgálat segített abban, hogy minél vidámabban és hatékonyabban küzdhessenek meg a fogyatékkal élők előtt álló nehézségekkel. A rendezvény célja az volt, hogy bemutassa a speciális problémákkal küzdők helyzetét, és felkészítse a résztvevőket arra, hogy a tapasztalatok alapján hatékonyabban segíthessenek a mindennapi akadályok leküzdésében.

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb