Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Megújul a városháza

A szombathelyi városháza  már csaknem három és fél évtizede épült, így aktuálissá vált az épület felújítása. Erre most egy energetikai pályázat támogatásával nyílik lehetőség. A rekonstrukció koncepcióját legutóbbi ülésén fogadta el a közgyűlés.
A Területi és Településfejlesztési Operatív Programban 630 millió forint áll rendelkezésre a Városháza energetikai megújítására. Ehhez kapcsolódva átalakítják az épület  homlokzatát is. „Ezt próbáltuk felhasználni arra, hogy ne csak energetikai szempontból újuljon meg a Városháza, hanem külsőleg is. Természetesen ez azért lehetséges, mert hőszigetelést is fog kapni az épület azon túl, hogy nyílászárócsere, illetve gépészeti csere fog megtörténni. Ha már a hőszigetelést megkapja a Városháza, akkor a városvezetés terve az volt, hogy ezzel a külső is egy kicsit megváltozzon. 21. századi legyen a városházánk" - fogalmazott Lendvai Ferenc, a gazdasági és városstratégiai bizottság elnöke.

A Városháza energetikai szempontból nem felel meg a mostani előírásoknak, ami az indokoltnál magasabb fenntartási költségeket eredményez. Ez teszi szükségesse a homlokzati burkolatok és nyílászárók cseréjét. A tervezők ugyanakkor újragondolják az épület annak idején korszerűnek számító külső megjelenését is. „Az épület alsó részét megpróbáljuk egy kicsit zöld szigetként, vagy zöldellő benőtt sziklaként felöltöztetni. Az épületnek a torony részét pedig egy ilyen kortárs anyagokból egy üveg, festett üveg, kerámia festéses üveg, és függönyfal, egy jól funkcionáló függönyfal kombinációjával oldottuk meg" - mondta Mátis Barna, a Mátis és Egri Tervező Kft. ügyvezetője.

A Városháza felújítása kettős haszonnal jár. Az új külső megjelenésével jól illeszkedik majd a városképbe, miközben jelentősen csökken az épület üzemeltetési költsége.  

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb