Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Tavaszi munkák a városban

Évelő növényeket telepítenek, gyomlálják a járdaszigeteket és a zöldterületeket díszítő ágyásokat a szombathelyi parkfenntartó munkatársai városszerte. A fűnyírás mellett ebben a hónapban ez a legfontosabb tevékenységük.
Az áprilisi fagy sok kárt okozott a városi zöldterületek növényeiben is, így ebben a hónapban a szombathelyi parkfenntartó legfontosabb munkálatai közé tartozik az évelő és egynyári növények telepítése. "Alternantherát ültetjük szegélyként, belülre pedig Begóniát ültetünk valamint Gaurát mintának. A Gaura az egy közepes növekedésű, az Alternanthera pedig szegélynek való, maximum öt-tíz cm magasságot ér el" - tette hozzá Kulcsár Krisztián városi kertész.

Ebben az évben közel negyvennégyezer egynyári növényt ültetnek a város harminc különböző helyszínén. A napokban a Csónakázó tó környékén dolgoznak a parkfenntartó munkatársai. "Elsősorban népszerű fajtákat, és városálló fajtákat igyekszünk kitelepíteni. Érdekességképp elmondható, hogy minden évben törekszünk arra, hogy valamiképpen csökkentsük az egynyári felületeket, mivel ezeknek a fajlagos költsége a legnagyobb, de természetesen a kiemelt turisztikai helyszíneken, forgalmas helyeken és a népszerű helyszíneken megtartjuk ezeket és mindig új fajtákkal kísérletezünk" - fogalmazott Kiss Dávid, a Szompark ügyvezetője.

Idén hozzávetőlegesen 34 fajta növénnyel díszítik a várost. A fejlesztések függényében évről évre nő a zöldfelületek aránya.

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb