Nyomtatás

Új épületszárnnyal bővül a Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnázium

2017-06-07, 10:26
   |   Kategória: Tér-Kép
Az alapkőletételre a  Szent Norbert-napi rendezvényen került sor az udvaron. Az iskola az Oktatási Hivatal Bázisintézménye címet is megkapta, az erről szóló megállapodást szintén az ünnepségen írták alá.
Most még a régészeti feltárás zajlik a gimnázium udvarán, ahol hamarosan megindul az új épületszárny építése. "A magyar kormány a rendi építkezéseket támogatta az elmúlt években. Különböző rendek iskolai, köznevelési fejlesztéseit segítette és ennek a része a premontrei rendnek a támogatása 900 millió forintból" - hangsúlyozta ünnepi beszédében Soltész Miklós, egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár

Az iskola Szent Norbert napi rendezvényén az ünnepélyes alapkőletétellel és az időkapszula elhelyezésével hivatalosan is megkezdődött az új épületszárny építése. "Itt Szombathelyen, az ókori Savariában bárhol építkezés történik, itt az ősök keze munkája, az elődőké ott van. Mi erre a sziklára akarunk építeni, reméljük, hogy a Jóisten áldást ad munkánk után" - mondta Fazakas Zoltán Márton premontrei apát

Ezen az  eseményen írták alá az Oktatási Hivatal Bázisintézménye címről szóló megállapodást, melynek célja a pedagógiai munka eredményességének a növelése. "A kiválasztásra került intézmények nyitottak arra, hogy szakmailag támogassák a szakmailag alulteljesítő köznevelési intézmények szakmai tevékenységét, az ott folyó szakmai-nevelőmunka eredményességét" - fogalmazott Tóth Ferenc, az Oktatási Hivatal Zalaegerszegi Pedagógiai Oktatási Központ főosztályvezetője.

Ehhez a Premontrei Gimnázium bázisintézményként nyújt segítséget az iskolák számára  többek között szakmai napok, konferenciák, képzések rendezésével.