Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Útfelújítások városszerte

Szombathelyen megkezdődött az önkormányzat három éves útfelújítási programjának a végrehajtása. A Laky Demeter és a Móricz Zsigmond utcában már zajlanak a munkálatok, míg a Sas utcában a járdafelújítást készítik elő. 
A Laky Demeter utcában húsvét után kezdődött meg az utca teljes felújítása. Az első szakaszon a befejezéséhez közeledik a járda kialakítása, ezzel párhuzamosan a Jáki úti csatlakozáson dolgoznak az építők. „Szombathely megyei jogú város saját költségvetési forrásból 2017-2018-2019 években összesen 3 milliárd 300 millió forint saját költségvetésből útfelújításra fordítunk. Ezen felül a TOP-os forrásból is lesznek útfelújítások. A saját költségvetéses útfelújításoknak az első lépése a Laky Demeter utca és a vele párhuzamosan folyó Móricz Zsigmond utca felújítása" - hangsúlyozta Lendvai Ferenc, a gazdasági és városstratégiai bizottság elnöke.

A beruházás két ütemben valósul meg annak érdekében, hogy az ott lévő intézmények, az óvoda, a posta megközelítésében ne legyen fennakadás. „Itt a Laky Demeter utcában az első ütemnél tartunk. A második ütem majd a Fábián Gyula utcánál kezdődik az Alsóhegyi útig. Úgyhogy a lakók most már egy kis türelemmel, hamarosan birtokba vehetik azt a szakaszt. Örülök, hogy már itt tartunk" - mondta Ágh Ernő önkormányzati képviselő

Ez a fejlesztés nem csak az utca lakói számára teremt  jobb körülményeket, hanem  megkönnyíti a közlekedést a Jáki és az Alsóhegyi út között. „Nagyon örülünk neki, hogy sor került erre az utcára is, és mind a többire is Szombathelyen. Sokra ráférne, de örülünk is neki, mert sokat járunk erre. Hepehupás volt, nehezen megközelíthető" - fogalmazott Molnár Klára.

A beruházás során a Laky Demeter utca új burkolatot kap, térkőből készül a járda, és zárt csapadékvízelvezető rendszer épül. A munkálatok összköltsége 114 millió forint.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb