Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Összeült a gazdasági és városstratégiai bizottság

A már zajló beruházások mellett az elkövetkező időszakban újabb fejlesztések sorozata valósul meg a városban. Ezek előkészítésével kiemelten foglalkozott hétfő délutáni ülésén a gazdasági és városstratégiai bizottság.  
A  testület  elfogadta a  fedett uszoda és  fürdőkomplexum megvalósíthatósági tanulmányát, ami a folyamatban lévő fejlesztések mellett a családi fürdő, és a szaunavilág létrehozását tartalmazza. Azzal kapcsolatban, hogy az önkormányzatnak milyen mértékben kell hozzájárulnia a működés költségeihez, még vannak bizonytalanságok.

Előkészületben van sportliget fejlesztése is, az ebben érintett sportágak képviselőivel már egyeztettek. Ugyanakkor nem valósul meg a területen az Extrém-szabadidő Park kialakítása, miután a várható zajterhelés zavarná a környék lakóit

TOP-támogatással újulhat meg  a vásárcsarnok, amelyben a tervek szerint helyet kap majd a testvérvárosok termékeit árusító üzlet, valamint egy rendezvények megtartására alkalmas színpad is. A fejlesztést követően várhatóan itt működik majd a kistermelői piac is.

A Városháza fejlesztéséhez elkészült a belső-építészeti koncepcióterv, amely a földszinti aula, a koccintó, a házasságkötő terem és az előtér, valamint az I. emeleti nagyterem átalakítását tartalmazza.

A Szent Márton-terv I. ütemében hamarosan megkezdődik a Szent Márton-templom előtti tér átalakítása, és - miután a számítások szerint marad pénz - a Smidt Múzeum udvarán  lévő villamos felújítása is megtörténhet.   A II. ütemben a Szent Márton utca és környezetének rehabilitációját, a Járdányi Paulovics István Romkert fejlesztését, valamint az Ady tér és környezete megújításának tervezését kívánja a város  megvalósítani.

Folytatódik a  szociális városrehabilitáció. Az erre rendelkezésre álló forrásból fejlesztik a Szalézi teret és a Tóth István parkot.  A Szalézi tér új zöldfelületet kap, míg a parkban játszóteret alakítanak ki.


Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb