Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Karbantartási munkákat végez a Magyar Közút

Vas megyében 6 útszakaszon végez karbantartási munkálatokat nyáron a Magyar Közút Nonprofit Zrt.. A meleg aszfaltos burkolaterősítést a 87-es főúton, Lukácsháza belterületén kezdték. A forgalom nagysága, az útszakasz hálózati szerepe, valamint a burkolat állapota alapján választották ki, hogy hol végzik a javításokat. A tervek között Szombathelyen a Dolgozók útjának karbantartása is szerepel.
Gépüket takarítják éppen a munkások a 87-es főúton. Lukácsházán már végeztek az útjavítással. Félpályás korlátozás mellett dolgoztak itt a közutasok. Ezen a szakaszon korábban csatornázás miatt bontották meg a burkolatot. A munkálatok után ugyan helyreállították az útpályát, de azóta hatalmas, már kikerülhetetlen kátyúk keletkeztek. Most felmarták a rossz állapotú aszfaltot, és új került a helyére.

Végeztünk a 87-es főút lukácsházi átkelési szakaszán egy 400 méteres résszel, ez teljes szélességben egy meleg aszfaltos burkolaterősítést kapott. Szintúgy elkészült Söpte és Szombathely között egy 600 méteres szakasz, ez is burkolaterősítés" - mondta Horváth László, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója.

Tömörd és Csepreg között felületi bevonat készül, Duka és Jánosháza között a burkolat szélét cserélték, az Őrségben pedig Szalafő és Farkasfa térségében egy 3 km-es szakaszt tesznek rendbe. "Ha annyira tönkrement a burkolat, vagy egyenetlen, akkor mindenképpen egy egyenes, egyenletes szakaszt kell készíteni, ezt marással szoktuk, az a legegyszerűbb, és ezt a mart aszfaltot alsóbb rendű utakon, kisebb forgalomnál újra fel tudjuk használni egy másik technológiával" - tette hozzá Horváth László.

A felmart aszfaltot – ahol lehet – újrahasznosítják, ahogy nem megy kárba a maradék sem. Lukácsházánál például a megmaradt anyaggal a padkát erősítették meg. Szombathelyen a Dolgozók útján végeznek a nyár során javításokat a közutasok.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb