Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Jövőre megújul a szombathelyi vásárcsarnok

A hetvenes évek elején épült szombathelyi vásárcsarnok  mára korszerűtlenné vált, és felújításra is szorul. A tervek az év végére válnak véglegessé,  az átalakítás pedig várhatóan a jövő év elején kezdődhet a Területi és Településfejlesztési Operatív Program támogatásával.
A vásárcsarnok felújítási terveinek kidolgozásánál sokféle szempontot kellett érvényesíteni azért,  hogy az átalakított épület mind az árusok, mind pedig a vásárlók igényeinek megfeleljen. „A gazdasági és városstratégiai bizottság bizottság és a közgyűlés immáron negyedszer tárgyalta a vásárcsarnok átalakításának terveit. A végső megoldást fogadtuk el. Azért volt szükség négyszer tárgyalni, átbeszélni a terveket, mert minden igényt ki akartunk elégíteni. Az ott dolgozók, a bérlők, illetve a vásárlók igényeit teljes körű egyeztetés folyt le" - mondta Lendvai Ferenc, a gazdasági és városstratégiai bizottság elnöke.

Az épületek felújítása mellett az átalakítás alapvető célja a létesítmény piac jellegének erősítése, az árusítás körülményeinek a korszerűsítése. Ennek során összeépítik a  jelenleg különálló két csarnokot. „Úgy alakítottuk át a piacot ezekben a tervekben, hogy többféle módon, többféle nyitva tartási idővel történhessen az árusítás. Átrendeztük és átalakítottuk a feltöltést. A déli oldalra kerülnének feltöltő folyosók, és feltöltő udvarok, ahonnan az árut be lehet szállítani, s meg lehet oldani a szemétkezelést. Ennek megfelelően az üzletek zöme erre az oldalra került" - magyarázta Litkei Tamás építész

Az első csarnokban olyan részt alakítanak ki, amely az az általánosnál hosszabb nyitva tartási időben működik majd. A tervek szerint itt kap helyet majd a termelői piac is. Az északi oldalt előtetővel, üvegezett felületekkel megnyitják a parkolók felé. Itt leginkább a szezonális termékek árusítása történik majd. „A tervező feladata, hogy most a kiviteli terveket készítse. Folyamatos egyeztetés van a bérlőkkel a kiviteli tervek kapcsán is. A tervek elkészültének határideje ez év vége, utána tud majd sor kerülni a kivitelező közbeszerzésére, és várhatóan a jövő év tavaszától tud megindulni a tényleges kivitelezés" - fogalmazott Illés Károly alpolgármester

A tervekben szerepel  a piac körüli közlekedési rend átalakítása is. A jelenlegi egyirányú megközelítés helyett két irányból lehet majd gépjárművel behajtani a vásárcsarnoki parkolókba.

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb