Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Semmelweis emlékünnep a kórházban

2017-07-05, 13:50
   |   Kategória: Tér-Kép
A megszokottnál több elismerést adtak át a Semmelweis-napon: a Markusovszky kórházban ebben az évben Patai Árpás lett az év orvosa, s most először díjazták a háttértevékenységeket végzőket is.
Az előző évekhez az idén többen részesültek elismerésben a kórház Semmelweis-napi ünnepségén. “Eddig csak év orvosa, az év szakdolgozója díj volt, de úgy gondoltuk, hogy az orvosok és ápolók mellett azoknak a háttértevékenységekben dolgozók is külön figyelmet érdemelnek" - hangsúlyozta Nagy Lajos főigazgató

A kórházfejlesztések egyik fő mozgatórugója Máté Péter, aki szívügyének tekinti a ellátások színvonalát emelő beruházások megvalósítását. “A legnagyobb talán a legértékesebb, az uniós projektünk, amelynek eredményeként elkészült az új belgyógyászati tömb, megújult a műtőblokk technológiai belső része, ezek voltak talán a legnagyobb dolgok, illetve hát mondhatnám a körmendi kórház épületét is, amely szintén a munkatársaim, illetve hát szintén az én közreműködésemmel valósult meg" - mondta a gazdasági igazgatóhelyettes, műszaki osztályvezető

Az év szakdolgozója két osztályon vezető ápoló: új feladat számára a Bőrgyógyászati Osztály irányítása, amelyet megbízottként végez most. Két kisgyermekére a legbüszkébb, ám szakmailag is folyamatosan fejeszti magát. “Közalkalmazottként dolgozunk, középvezetőként én legtöbbet egy köszönömmel tudok tenni… De azt hiszem, hogy mindkét osztályon egy jó teamben dolgoznak az ápolók és a kisegítő személyzet, tehát a takarítók, betegszállítók is. Én azt gondolom, hogy példamutatással lehet leginkább motiválni az ápolókat" - hangsúlyozta Kiss Anita, a Reumatológiai Osztály vezető ápolója.

Különösen nehéz betegeket lát el a kettes számú belgyógyászati osztály, viszonylag kevés orvossal, ápolóval - mégis világújdonsággal büszkélkedhetnek. Az év orvosa Patai Árpád osztályvezető főorvos. “Az endoszkóposan, tehát a beteg száján át történő epekőeltávolítással kapcsolatos szövődményeket hogyan tudjuk csökkenteni. Ezek a megfigyeléseink talán másokat is arra késztetnek, hogy az általunk alkalmazott módszereket átvegyék" - tette hozzá Patai Árpád, a II. Belgyógyászati Osztály osztályvezető főorvosa.

A WHO Szemmel láthatóan tiszta kezek versenyét pedig a kórház gyermekosztálya nyerte - itt történt leggyakrabban kézfertőtlenítés.

3 hozzászólás

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb