Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Megszépül és ideiglenesen költözik az Aréna Óvoda

2017-07-06, 13:46
   |   Kategória: Tér-Kép
Jövőre megszépül a belvárosi Aréna óvoda, az átépítés egy teljes nevelési évet vesz majd igénybe. A gyerekek és az óvónők felkészültek a közelgő költözésre, a köznevelési Gamesz szakemberei pedig már az átmeneti helyszín rendbetételén dolgoznak.
Dobozokban várják a szállítást a játékok a szombathelyi Aréna utcai óvoda csoportszobáiban. Az intézmény felújítása hamarosan megkezdődik, emiatt szeptembertől egy teljes nevelési évre ki kell üríteni az épületet. “A két épület között volt most a konyha. Az átkerül ide, az első épületbe, a csoportszobákkal szembe. És ezáltal átjárhatóvá válik az óvoda. Új épületeink lesznek tulajdonképpen a tornaszoba, ez nagyon jó lesz, kapunk egy új fejlesztőszobát" - mondta Bőczénné Taletovics Katalin intézményvezető.

Az 50 éves óvoda korszerűsítése teljeskörű lesz. Megéri tehát a kényelmetlenség, ami miatt a 210 kisgyermeknek és a pedagógusoknak átmenetileg új helyre kell költözniük. “Ez pedig a Petőfi Sándor utcai iskolaépület, aminek már zajlik a felújítása a fenntartó és a Gamesz által. Nagyon örülünk neki, hogy egy helyre költözhet az óvoda. Korábban volt arról szó, hogy esetleg óvodákban helyeznek el bennünket. És a szülők nagy örömére, a kollégák nagy örömére, és nem utolsósorban a gyerekek örömére a 9 csoport együtt maradhat ebben az épületben" - tette hozzá Bőczénné Taletovics Katalin intézményvezető.

A régi püspöki iskola alsós épületét ezekben a hetekben teszik rendbe, hogy átmentileg óvodaként működhessen. “Olyan munkákat kell elvégezni, hogy a tantermeket óvodai csoportokká kell átalakítani. Vizesblokkokat kell kialakítani, éttermet kell kialakítani, és melegítőkonyhát, ami ugye nagy munka. Gépészeti feladatok is vannak, meg az egész iskolát végülis óvodai szintre kell átalakítanunk" - mondta Imréné Erényi Katalin, a Köznevelési GAMESZ igazgatója.

A mintegy 19 millió forintba kerülő felújítással szeptember elsejéig kell elkészülniük a kivitelezőknek.
1 hozzászólás

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb