Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Új érsebészeti ambulancia

Felére csökkenhet a várakozási idő az új érsebészeti ambulancia megnyitásával a Markusovszky Kórházban. A két új rendelőben kétszer annyi beteget láthatnak el a szakorvosok és új gépeket, berendezéseket is kapnak majd.
Hamarosan már az új helyiségekben várják a betegeket a Markusovszky Kórház új érsebészeti ambulanciáján. A várakozási idő 3 hónapról másfél hónapra csökkenhet. Az új szakrendelés korszerű gépekkel és berendezésekkel is gazdagodik majd. "Új dopper vizsgálót fogunk kapni, új ultrahangot, egy járópadot, ahol a betegek járótávolságát tudjuk mérni, ezen kívül kézi műszereket, ollót" - mondta Al-Aamri Khalil - főorvos, általános- és érsebész szakorvos

Az érsebészeti ellátásban idén jelentős fejlesztéseket hajtottak végre. Beszereztek például egy speciális röntgenkészüléket, amelynek segítségével akár operáció közben is lehet érfestéses vizsgálatot végezni. "A katéteres értágítást és ezeket a háló sztent csőbeültetéseket nem kell két részre bontanunk, a műtét alatt meg tudjuk csinálni a betegek katéteres értágítását, a háló sztent beültetését, valamint az ehhez szükséges rekonstrukciós műtéteket" - fogalmazott Nagy István - főorvos, általános- és érsebész szakorvos.

Az érsebészeti műtő ezen kívül új kéziműszerekkel és egy önfeltáró készülékkel is gazdagodott, amely akár asszisztens helyettesítésére is alkalmas. A jövőben várhatóan az érsebészek létszáma is nő, így már három szakorvos várhatja a betegeket az új ambulancián.


Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb