Nyomtatás

Megszépül a Napsugár Óvoda

2017-07-19, 13:40
   |   Kategória: Tér-Kép
Megszépült a  kerítés, de a belső terek közül is rendbe hoztak néhányat a Napsugár Óvodában. Annak ellenére, hogy az intézmény most éppen ügyeletes, a munkálatok jól haladnak: júliusban végeznek a felújítással.
Alapanyagot kevernek a munkások az óvodai kerítés felújításához. Érdeklődve  figyelik a gyerekek a több mint 40 éve változatlan állapotú lemezek felújítását: eddig tilos volt közel menniük, mert balesetveszélyessé vált az elöregedett fém. “Mögöttünk látható az óvoda kerítésének felújításához tartozó lábazatfelújítási munkálatok, a végéhez közeledik ez a munkafolyamat is, várhatóan július végére el fog készülni az új kerítés az óvoda körül" - tette hozzá Hujber Bence, a Köznevelési GAMESZ karbantartási ügyintézője.

Közben belső munkálatokat is végeztek a több évtizedes épületben: megszépült öt kiszolgáló helyiség is. Mindegyikben nagy szükség volt a festésre, mázolásra, valamint a parkettázásra is. A külső és belső munkálatok 7,7 millió forintba kerültek. “Olyan felújítási munkálatokat terveztünk, ami a gyermekek ellátását nem zavarja. Felújításra került az egyéni fejlesztő szoba, logopédia, a nevelői szoba, valamint az iroda, és a felnőtt öltöző" - mondta Pajor Andrásné óvodavezető.

A következő hasonló projekt várhatóan három csoportszoba felújítása lesz - az ide járó 121 kisgyermeknek ez több mint felét érinti majd.