Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Megújul a Móricz Zsigmond utca

A szombathelyi közgyűlés úgy határozott, hogy három év alatt 3 milliárd forintot fordít a város utcáinak felújítására. A program végrehajtása az idén két utca teljeskörű rekonstrukciójával kezdődött meg.
Az önkormányzat idei költségvetésében a Móricz Zsigmond és a Laky Demeter utca felújítására biztosított forrást. A Móricz Zsigmond utcában az útalap már elkészült, és folyamatban van a járda térkövezése. „Ez egy teljeskörű felújítás lesz. Megújul a járda, az úttest, a csapadékvízelvezetés. Sajnos ritkán van ilyen Szombathelyen, hogy teljes utcákat tudunk felújítani. Az elkövetkező időszakban több ilyen lesz. Augusztus 15-én végeznek, a kivitelező, a Szkendó Kft., és bruttó 110 millió forintból újul meg az utca" - mondta Lendvai Ferenc tanácsnok.

Ez volt a város egyik legrosszabb állapotú utcája, ezért is döntött a városi közgyűlés a rekontsrukció idei megvalósítása mellett. „Annak is örülök, hogy az első ütembe sikerült beraknunk ezt a beruházást. Nagyon sokan kerestek az utcából levélben, a fogadóóráimon, és hát természetesen amikor én is kijöttem, láttam, szembesültem, hogy milyen körülmények uralkodnak itt, én is nagyon sürgettem, és kardoskodtam azért, hogy az elsők között legyen ez az utca a felújítandó utcák sorában" - fogalmazott Sátory Károly önkormányzati képviselő.

Az utca lakói is nagyon várták a munkálatok megkezdését. „Már vártuk, hogy történjen valami, mert nagyon sok volt a gödör, és nagyon sok kellemetlenség volt belőle. Természetesen igazán örültünk neki, és hát látjuk, hogy itt erőlködés folyik a jó minőség érdekében, és hát úgy látjuk, ez egy nagyon jó valami lesz a végén" - tette hozzá Deák Zoltán.

A Móricz Zsigmond utcai munkálatokkal párhuzamosan zajlik a Laky Demeter utca korszerűsítése is. A két utcára összesen több mint 220 millió forintot fordít a város. A tervek szerint mindkettőnél augusztus közepére fejeződnek be a munkálatok.  
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb