Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Jól halad a felújítás a Szent Márton templom előtti téren

A Szent Márton terv keretében megvalósuló beruházás eredményeként új térrel fog gazdagodni a város. A munkálatok befejezésének tervezett határideje november.
A közművek cseréje zajlik a Szent Márton templom előtti téren. A távközlési hálózat kábeleit már kicserélték, a tervek szerint a jövő héten elkezdődik az új burkolat kialakítása. Az elmúlt hónapban a kivitelező majdnem teljesen elkészült a bontási munkálatokkal. A régi burkolat nagy részét újrahasznosítják: a most dombként magasodó aprított zúzalék az új tér alapját adja. "Nekünk úgy van a pályaszerkezetünk, hogy van egy védőréteg ami gyakorlatilag ilyen szemcsés anyag. Ez a réteg, ez a legalsó réteg, erre ez az anyag teljesen alkalmas, illetve van egy olyan technológia, amikor ezt burkolatanyagnak használjuk fel" . magyarázta Szemes Tibor főmérnök.

A bontás és a közművek rekonstrukciója után megkezdődik az új tér kialakítása: a Barátság utca templom előtti szakasza gyalogos övezet lesz, a baptista imaház mögött új parkolóhelyeket alakítanak ki, a buszoknak ideiglenes megállóhelyeket létesítenek. Térbútorokat helyeznek el, megújul a növényzet és a világítás. A temető mellett álló Mária-szobor környezetét is rendezik. A tervek szerint a megújult közterület novemberre elkészül. "Én úgy látom, hogy egyelőre semmi nem veszélyezteti a novemberi átadást. Bízom benne, hogy novemberre meglesz itt a Szent Márton térnek a kialakítása. És a Szent Márton terv keretében egy olyan ékszerrel gazdagodik majd a város, amire aztán büszkék lehetünk" - fogalmazott Puskás Tivadar polgármester.

A tervek szerint a jelenleg Szent Márton utca és Barátság utca kereszteződésében lévő terület a Szent Márton tér nevet fogja viselni. A tér átalakítása több mint 300 millió forintba kerül, a rekonstrukció végén már méltó környezet fogadja a megújult Szent Márton-templomhoz érkező zarándokokat. Szent Márton-napján pedig innen indulhat, és ide érkezhet vissza az ünnepi menet.


Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb