Hiba
 • JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 51
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Diákok dolgoznak a polgármesteri hivatalban

A Nemzetgazdasági Minisztérium idén is meghirdette a Nyári diákmunka programot 2,3 milliárd forintos keretösszeggel.  Ebben a 16 és 25 év közötti diákok  kaphatnak munkalehetőséget kaphatnak a helyi önkormányzatoknál,vagy önkormányzati fenntartású intézményeknél.
A szombathelyi Városházán két turnusban napi 4 órát dolgoznak a diákok.  Boglárka a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem hallgatójaként a Jogi, Képviselői és Hatósági Osztályon kapott munkát. "Az az igazság, hogy én alapvetően művészeti oktatásban veszek részt, de szerettem volna egy kicsit a munka világával is megismerkedni, és hallottam róla, hogy van ez a lehetőség, és így kerültem ide" - mondta Nagy Boglárka.

A Polgármesteri Hivatalban idén a 20 diákmunkás mellett, szakmai gyakorlaton lévő egyetemisták és középiskolások is  tevékenykednek. "A diplomához, mint tudjuk szükséges, hogy szakmai gyakorlatot töltsünk el előtte, hogy belelássunk abba, hogy a jövőnkben mivel is szeretnénk foglalkozni és én most ezért vagyok itt, mert én jövőre fogok végezni, jövőre kapom kézhez a diplomámat ha minden jól megy és most azért jöttem ide, hogy a gyakorlatban is elsajátíthassam a jövőmben lévő dolgokat" - fűzte hozzá Bernáth Krisztina.

A foglalkoztatási támogatás mértéke a minimálbér, illetve a garantált bérminimum időarányos részének felel meg. "Rendkívül nagy segítséget jelentenek a Hivatal számára akár a szakmai gyakorlatosok, akár a nyári diákmunkások, mivel a nyári időszak az, amikor a szabadságolások zajlanak a Hivatalban, úgyhogy minden ilyen nagyobb adminisztratív feladatot, vagy háttérmunkát rájuk tudunk bízni" - hangsúlyozta Szabó Viktória, a Polgármesteri Hivatal Humánpolitikai Iroda irodavezetője.

Két éve országosan 25 ezer, tavaly már több mint 26 ezer fiatal szerzett munkatapasztalatot a két hónapos oglalkoztatási program keretében. Az idén rendelkezésre álló összegből  25-30 ezer diáknak tudnak munkát biztosítani a nyári időszakban.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb