Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Két naperőmű épül Vas megyében

A megújuló energia hasznosítására több fejlesztés is megvalósult a megyében az elmúlt időszakban. Ugyan a szélerőmű program a jogi szabályozás szigorítása miatt elakadt, ám elkezdődtek a naperőmű-beruházások.
Vépen már hagyományai vannak a megújuló energia hasznosításának. A megyében itt épült elsőként szélerőmű, s most egy újabb nagyszabású beruházás van folyamatban a település határában „Párhuzamosan kettő naperőművet építünk. Mind a kettőt Vas megyében. Az egyiket Csepregen, a másikat Vépen, jelenleg a vépi beruházás helyszínén állunk. A csepregi naperőmű 5,5 megawatt teljesítményű lesz, a vépi pedig 3,8 megawatt teljesítmény. Az ország harmadik és negyedik naperőműve" - mondta Pusztai Péter, a Solar Market Kft. ügyvezetője.

A vépi 5,5 hektáron épül, és mintegy ezer háztartás teljes éves energiaigényének a kielégítésére lesz alkalmas. A kivitelezés júliusban kezdődött, jelenleg a 11 ezer napelempanel telepítése van folyamatban. Az itt előállított áramot az országos rendszerbe táplálják be.

A helyi önkormányzat számára több szempontból is fontos ez a beruházás. Egyrészt a vállalkozás iparűzési adót fizet majd a városnak, másrészt ráirányítja a figyelmet a megújuló energiákban rejlő lehetőségekre.


Kovács Péter polgármester Vép

1.51-2.16

„Fontos azért is, mert az emberekben környezettudatos, energiatudatos szemléletet fog elindítani. Aki itt az úton elhalad mellette mind gyönyörködni fog ebben a csodálatos műszaki létesítményben és elgondolkozik azon, hogy mivel tudna ő is takarékoskodni energiát megtakarítani és hozzájárulni, ahhoz hogy a környezetünk minél zöldebb és szebb legyen.


A beruházásokat magántőkéből és banki finanszírozásból valósítják meg. Várhatóan november végére, december elejére kész készül el a vépi és a csepregi naperőmű.  

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb